Het woord Reiki, komt uit het japans en betekend Universele Levensenergie. De manier waarop ik deze energie gebruik heet Usui Shiki Ryoho (Usui systeem van Natuurlijk Helen). Het is de methode van gebruik (handoplegging) die begint bij de eerste Reiki Master, Mikao Usui, en gevormd is door een de afstammingslijn van Reiki Masters Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl. Het vermogen om Reiki door je handen te laten stromen kan je niet leren, maar ontvang je door vier inwijdingen van een Reiki Master. De manier hoe je met deze energie omgaat kan je wel leren en samen met de 4 inwijdingen vormt dit de inhoud van een Reik I cursus.

Wat wij ‘Reiki’ noemen is al zo oud als de mensheid, maar meestal konden alleen uitverkorenen binnen verschillende bevolkingsgroepen hiervan gebruik maken. Je moest met natuurlijke gaven geboren zijn. Het unieke van de vondst van Mikao Usui is, dat hij niet alleen zelf door het Universum ingewijd is in deze helende energie, maar dat hij ook een manier heeft gevonden/ontvangen om het aan iedereen  die daar de wens toe voelt, door te geven. Hiermee begon hij te werken aan het begin van de 20e eeuw in Japan.

Deze warme en liefdevolle energie, helpt je helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het brengt je in contact met wie je werkelijk bedoeld bent te zijn. Veel mensen komen in een diepe ontspanning als ze met Reiki bezig zijn. Na het volgen van een cursus is het mogelijk om jezelf en anderen te behandelen. Het helpt ook bijzaken van hoofdzaken onderscheiden en je mentale vermogens verscherpen.  En het kan  bijzonder ondersteunend werken bij chronische ziekten, sterfgevallen of  in geval van E.H.B.O. Ook dieren vinden veel baat bij het gebruik van Reiki.

Reiki vindt vanzelf zijn weg en kan door ons niet gemanipuleerd worden. Het wezen van de ontvanger zuigt als een spons de energie op en bepaalt hoeveel en waarvoor er op dat moment nodig is. Uiteraard is het ook heerlijk om je eens door een ander met Reiki te laten behandelen i.p.v. altijd alleen jezelf te behandelen en/of uit te delen.

Hoe en waar

Reiki Usui Shiki Ryoho kent drie graden van beoefening die op aparte pagina’s beschreven zijn. Je hoeft niet per sé een verdere graad in Reiki te gaan beoefenen  om een diepere ervaring met deze energie te krijgen. Speciaal ter verdieping van de beoefening zijn er bij ‘de Egelantier’ mogelijkheden om met anderen Reiki behandelingen uit te wisselen – zie verder onder bijeenkomsten. Wil je meer informatie dan hier vermeld – bel mij dan gerust of stuur mij een email.