Reikimaster opleiding

In mijn optiek ga je deze opleiding alleen maar volgen als je leraar in Reiki Usui Shiki Ryoho wilt worden (Reiki – het Usui systeem van Natuurlijk Helen). Het is een pittige opleiding, maar ook een pittig beroep. Er wordt van je verwacht dat je Reiki Usui Shiki Ryoho voorleeft en uitdraagt. Zo’n opleiding is individueel en duurt minstens één jaar, maar kan ook vele jaren duren.

Buiten je persoonlijke ontwikkeling, zal je ook veel Reiki klassen moeten bijwonen. Op het moment van inwijding moet je minstens drie jaar dagelijks met Reiki bezig zijn (maar liever nog langer) en ingewijd zijn in Reik I en II. De huidige richtlijn van het OGM (Office of the Grandmaster) is dat je tussen de 6 en 10 jaar Reiki beoefent voorafgaande aan je Reikimaster inwijding.

Een Reikimaster kandidaat schenkt de master traditioneel € 10.000,00 voor de inwijding tot Reikimaster. Heb je vragen over het Reikimasterschap, dan kan je mij altijd benaderen.

Sinds 1997 heb ik regelmatig mensen in opleiding tot Reikimaster gehad, maar slechts 2 mensen hebben dit traject voltooid.

Karin Langeveld-Westgeest, Noordwijk (Zuid-Holland)

Lies Pennings, Oegstgeest